Vijesti

Preko tri godine zatvora za braću iz Štimlja koja su ubila pljačkaša koji im je provalio u kuću

Osnovni sud u Uroševcu osudio je na tri godine i tri mjeseca zatvora braću Nrecaj iz Štimlja, koja su 7. avgusta prošle godine ubila osobu koja je zajedno sa drugima ušla radi pljačke u kući sada osuđenih.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Prema saopštenju iz Osnovnog suda, optuženi su osuđeni za krivično djelo ubistvo koje je prešlo potrebnu zaštitu.

A.N. je osuđen na godinu dana zatvora, dok je N.N. na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

U saopštenju Osnovnog suda navodi se da su se braća Nrecaj fizički sukobila s pljačkašima, dok je F.G., kao rezultat uboda nožem, na mjestu ostao mrtav.

“Optuženi se terete da su 7. avgusta 2019. godine, djelujući preko potrebne zaštite, lišili života sada pokojnog F.G, koji je prethodno sa A.T, naoružan ušao u kuću okrivljenih radi izvršenja pljačke. Optuženi N.N. ih je primejtio i počeo fizički da se sukobljava s njima, gdje ga je jedan od njih ranio vatrenim oružjem u nogu, a zatim je uspio napustiti kuću. Optuženi, želeći zaštitili svoju imovinu, slijede ga do glavne ceste i nakon oko 300 metara uspijevaju ga uhvatiti i ponovo sukobiti se sa sada pokojnim. Tokom tuče sa hladnim oružjem uspjeli su oduzeti od sada pokojnog – nož, udarili su ga u vitalni dio tijela, gdje je od tih udaraca F.G. ostao mrtav u zemlji”, kaže se u saopštenju Osnovnog suda.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button