Vijesti

Danas još 21 opština na Kosovu u crvenoj zoni

Ministarstvo zdravlja objavilo je danas kategorizaciju opština prema riziku od zaraze koronavirusa, u crvenoj zoni je 21 opština, u žutoj 15, a u zeleneoj zoni samo dvije opštine, prenosi Gazeta Express.

Tekst se nastavlja ispod reklame

„Crvena zona obuhvata opštine sa visokim rizikom ili opštine sa preko 151 zaraženim na 100.000 stanovnika nedjeljno“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dodaje se da su u crvenoj zoni opštine: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Štimlje, Podujevo, Peć, Uroševac, Južna Mitrovica, Sjeverna Mitrovica, Vučitrn, Lipljan, Vitina, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Kamenica, Skenderaj, Klokot i Gračanica.

„Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine od 76 do 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedjeljno“, dodaje se u saopštenju.

U ovoj zoni su opštine: Prizren, Klina, Dečani, Drenas, Mališevo, Suva Reka, Štrpce, Ranilug, Parteš, Kačanik, Orahovac, Junik, Istok, Elez Han.

„Zelena zona uključuje opštine sa niskim rizikom ili opštine od 1 do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno. Ova zona uključuje 2 opštine: Dragaš  i Novo Brdo“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kosovo Online/Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button