Region

Slovenija: Šest godina skrivao smrt majke i podizao njenu penziju!

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina skrivao smrt majke i podizao njenu penziju, a njeno je tijelo pronađeno je u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle sedmice rodbina nestale 97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji je zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve kontakte, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičenik je sve vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare.

Policija nastavlja s prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužiteljstvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Kako navodi televzijska stanica POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je govorio kako ona s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button