Vijesti

Farmaceuti traže da se regulišu cijene lijekova na Kosovu

Kosovska farmaceutska komora pozvala je na preduzimanje mera što pre i uspostavljanje reda po pitanju cena lekova koje je već nekoliko meseci blokiralo Ministarstvo zdravlja, prenosi Reporteri.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Zahteva se da se po svaku cenu očuva dostojanstvo farmaceuta kao zdravstvenih radnika, ali da vlada i parlament moraju da preduzmu mere.

“Održavanje dostojanstva i uspostavljanje pravila znači bolju dobrobit za pacijente i održavanje javnog zdravlja stanovništva”, navodi se u saopštenju Komore.

Ovaj zahtev poslat je na različite adrese u Ministarstvu zdravlja, Vladi Kosova, kao i u Parlamentu, ali i tokom javne rasprave o Zakonu o kovidu. Priloženo pismo (od 11. avgusta) u drugoj tački tačno u vreme izrade zakona o kovidu sadrži predlog, ali istovremeno i zabrinutost Komore u vezi sa ovim pitanjem.

„Svakodnevno vidimo, ne samo sa proizvodima koji se koriste za lečenje kovida, već i sa drugim proizvodima, koji veliki problem predstavljaju Kosovu (farmaceutima i stanovništvu) ovom neregulacijom“, kaže se u reakciji.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button