Vijesti

Vanredne mjere u Crnoj Gori se ne odnose na granične prijelaze

Vanredne epidemiološke mjere koje su na snazi u Crnoj Gori ne odnose se na granične prijelaze niti na građane koji ulaze u zemlju, navelo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti Crne Gore.

Otvoreni su svi granični prijelazi osim prelaza Vuča, na putu od Rožaja do Tutina.

Ulazak u Crnu Goru nije moguć na graničnom prijelazu Šćepan Polje, na putu Plužine-Foča, dok je prelaz Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče, otvoren od 7 do 19 sati.

Građani koji u Crnu Goru uđu u vrijeme zabrane kretanja ili u tom razdoblju putuju od granice do kuće razlog kretanja dokazuju ulaznim graničnim pečatom, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Prema mjerama koje su od nedjelje na snazi u Crnoj Gori, građanima je zabranjeno da napuštaju objekt stanovanja od 21 do 05 sati, trgovine i ugostiteljski objekti smiju da rade do 20 sati, a uvedena je i zabrana kretanja među gradovima vikendom.

Dozvoljeno je okupljanje najviše četiri osobe, zabranjeni su vjerski skupovi, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave.

Mjere će biti na snazi do 1. decembra, uz mogućnost produžetka u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button