Vijesti

ONI SU HEROJI BEČA: Dva turska MMA borca napravili su čudo, pogledajte kako su spasili ranjenog policajca i stariju ženu…

Dva turska MMA borca postali su heroji Beča, nakon što se po internetu i društvenim mrežama proširio video snimak na kojoj se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca koga su pomogli nositi u vozilo hitne pomoći.

Mediji su objavili kako je riječ o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu.

Na snimku se čuje kako Özen viče građanima koji su se zatekli u blizini pucnjave da se sklone, dok se s prijateljem sklonio iza zida, koji je zapravo dio stanice za ulaz u podzemnu, prenosi 24sata.hr.

Gültekin povrijedio nogu

Gültekin je, dok je pomagao povrijedio nogu.

„Starija žena je hodala baš prema mjestu gdje se događala pucnjava. Kada smo je vidjeli, zaustavili smo se i povukli je s nama na sigurno. Potom smo došli do stanice metroa gdje je bilo troje policajaca i jedan napadač. Tamo je jedan policajac ranjen. U tom trenutku smo od napadača bili udaljeni tek nekih 6-7 metara“, ispričao je Özen, inače porijeklom iz turskog grada Sarikaye, ali ima austrijsko državljanstvo.

Özen je dodao kako su nakon što je Gültekin ozlijeđen, otišli u policijsku stanicu.

„Ispričali smo im sve što smo vidjeli, da su bili odjeveni u bijelo, te da su u rukama nosili duge cijevi“, rekao je.

Na društvenim mrežama svi hvale hrabre borce, već su ih nazvali herojima Beča.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button