Vijesti

Ekskluzivno: Javio se Kadri Shala, priča o krađi dva miliona eura, kaže da će se predati policiji

Glavna ličnost spominjana u krađi novca iz Trezora Kosova, konačno se oglasio, i to preko svog brata. Večeras je dostavljeno pismo redakciji Gazeta Ekspres i T7 televizije. U tom pismu Šalja opisuje ovaj događaj koji je okarakterisan kao najveći skandal kosovske vlade.

Šalja kaže da je novac jednostavno prebačen na njegov bankovni račun. Najavljuje da će se u roku od tri dana predati policiji.

Kadri Šalja, ime o kojem se danas najviše govori, odlučio je da govori o događaju koji je napravio veliku pometnju, odnosno oko 2,1 milion evra koji su iz Trezora prebačeni na račun njegove kompanije “LDA-Group”.

On je van Kosova, ali je napisao pismo koje je poslao na adresu Gazeta Ekpresa i T7, preko svog brata.

U pismu, Šalja je ispričao je događaj o tome kako je tako velika količina novca iz državnog budžeta završila na računu njegove firme.

“Negde oko 3 sata otišao sam do bankomata TEB banke u Prizrenu da povučem jedan iznos sredstava za svoje lične potrebe sa računa firme čiji sam zastupnik, LDA-Gruop, jer sam na računu imao dovoljno sredstava, približno 20.000 evra. U tom trenutku sam primetio da je iznos na računu iznad vrednosti koju sam imao.

Od tog trenutka sam mislio da sam dobio sredstva od kompanija sa kojima sam radio, jer sam angažovao izvršitelja za kompanije koje imaju obaveze prema meni”, navodi Šalja u pismu.

Po dobijanju ovog novca, Šalja je tada počeo da isplaćuje dugove koje je imao prema pojedincima ili kompanijama.

Šalja, za kojim traga kosovska policija, rekao je dalje da članovi njegove porodice koje su mediji pominjali nisu bili svesni njegovih postupaka.

“Dragi mediji, ovde nema ničeg političkog, a mešanje moje porodice, moje dece koja nisu ni bila svesna i nemaju nikakve veze sa slučajem, mešanje pravnih i fizičkih lica bila je strašna, neetična, bez poznavanja suštine ovog slučaja”.

Šalja se izvinio porodici i svima koji su bili etiketirani.

“Koristim priliku da se izvinim porodici, deci i svima koji su bili etiketirani a nisu imali saznanja o ovom slučaju”, naveo je on.

Na kraju ovog pisma, osnivač kompanije “LDA – Group” najavio je predaju policiji.

“Trenutno sam u inostranstvu i u roku od 2-3 dana javiću se nadležnim organima”, rekao je Šalja, koji je takođe porekao da ima bilo kakve veze sa zaposlenim u Trezoru Ljabinotom Grudom, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio transakciju novca na njegovu firmu.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button