Vijesti

Bivši albanski poslanik: Hvala Kosovo, spasili ste naš turizam

Bivši poslanik u albanskom parlamentu iz redova Demokraske stranke Fljorion Mema zahvalio je svim građanima sa Kosova koji su posetili Albaniju ovog leta, rekavši da je Kosovo spasilo turizam u toj zemlji, prenosi Gazeta Ekspres.

Mema je naglasio da se to dogodilo “uprkos tome što je je premijer Albanije Edi Rama uveo naplatu putarine na auto-putu ‘Put Nacije’”.

Naime, prema članku iz albanskog časopisa “Monitor” u septembru mesecu broj turista sa Kosova se povećao za 44 odsto, što je i bio povod da se Mema zahvali građanima Kosova.

“Jednostavno: Hvala ti Kosovo! Zatvorili ti vrata, stavili ti rampu za naplatu, tužili te, ali ti si došlo, došlo si u moju domovinu, gde imaš korene. Došli ste, odmorili se, ali i potrošili, kupili ste albansku robu i usluge pomažući privredi naše zemlje. Došli ste najlepšim putem na svetu, Puta nacije , delo onih vizionara, koji za ujedinjenje pomeraju planine”, poručio je bivši albanski poslanik.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button