Vijesti

Podignuta optužnica protiv bivšeg izvršnog direktora Pošte

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv bivšeg izvršnog direktora Pošte i telekomunikacija Kosova Šićirija Hadže, zbog sumnje da je počinilo krivično delo “Zaključivanje štetnog ugovora”, prenosi Gazeta Ekspres.

“Prema optužnici, okrivljeni je 16. aprila 2010. godine, u svojstvu odgovornog lica – izvršnog direktora Pošte i telekomunikacija Kosova (PTK), namerno i sa namerom da nanese materijalnu štetu, postupajući suprotno njegovom zakonskom ovlašćenju i ne dobivši odobrenje od akcionara, zaključio novi ugovor o fakturisanju koji je naneo veliki gubitak PTK, jer je isti na zahtev akcionara od 14.05.2010. jednostrano raskinuo ugovor i bio dužan da plati iznos od devet miliona evra kao i ostale troškove koji su učinjeni u vezi sa raskidom ovog ugovora, ukupno 9.891.022,81 evra”, navodi se u optužnici.

Tužilac je predložio Sudu da okrivljeni bude proglašen krivim i osuđen u skladu sa zakonom za krivično delo za koje se tereti, saopšteno je iz Tužilaštva.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button