Vijesti

U Južnoj Mitrovici izrešetan auto novinara kosovskog portala Reporteri

Novinar kosovskog portala Reporteri Shkumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov auto sa 5 do 6 metaka.

Događaj se desio oko ponoći, dok je auto bio parkiran u centru (južne) Mitrovice.

„Bio sam blizu i čuo pucnje, ali sam bio naivan čovek koji veruje da je Kosovo normalna zemlja, nisam dozvolio da mi um kaže da bi to mogao da bude napad. Nisam bio u pravu“, napisao je Kajtazi na svojoj Fejsbuk stranici.

Navodi da je auto ozbiljno oštećen, sa rupama od metaka na vozačevom sedištu, krovu i zadnjoj strani automobila, a objavio je i fotografije.

Policiji je prijavio da je slučaj povezan sa onim čime se bavi na poslu a da lični problem nije imao ni sa kim još od srednje škole.

„Slučaj je u policiji i inspektori za teška krivična dela će se uskoro pozabaviti ovim. Rasvetljavanje treba brzo da usledi, ili ostaje rizik kao i za prethodno da se vuče po dnu“, istakao je Kajtazi.

On kaže da se ne oseća uplašeno, već su to oni ljudi koji ga, kako tvrdi, prate. „Samo sam očajan državom i njenim ljudima“, naveo je ovaj novinar.

Događaj je osudila i poslanica PDK Valdete Idrizi, pozivajući na hitno rasvetljenje napada i to da sloboda govora mora da se osigura.

kossev


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Povezani Članci

Back to top button