Vijesti

Rexha: Na Kosovu bi trebalo promjeniti način predavanja u školama

Profesor Fakulteta za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo Univerziteta u Prištini Bljerim Redža rekao je da bi na Kosovu trebalo da dođe do promene u načinu predavanja u školama, prenosi Koha.

Redža je dodao je da bi trebalo reorganizovati učionice i digitalizovati nastavu. Po njegovim rečima potrebne su “revolucionarne” promene.

“Trebalo bi razumeti da se model nastave promenio. Glavni resursi sada su društvene mreže. Moramo to prihvatiti i polako napraviti revoluciju. Mlade ostavljamo nespremne. Zaboravljamo da je računar izmišljen. Trebalo bi da dođe do reorganizacije učionica. Imamo časove bez računara. U proseku za 35 učenika imamo jedan računar u kosovskim školama. Ali šta se dešava kod kuće? Kod kuće su svi digitalizovani. Internet je u svakom domu na Kosovu. Statistika to kaže. Zaboravljamo prisustvo tehnologije. Moramo da promenimo nastavni plan i program, a nastavnici se moraju složiti da tehnologija postoji”, rekao je Redža u emisiji “Desk” na KTV.

Kako je dodao Redža, nauka je u vreme pandemije svakako dokazala je da je učenje efikasnije uz fizičko prisustvo, nego onlajn učenje, ali da je zbog situacije u vezi sa koronavirusom “ta zamena” nužno učinjena da učenici ne bi u potpunosti zaostajali.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button