Estrada

Prije 13 godina napustio nas je poznati makedonski pjevač Toše Proeski

Danas se navršava 13 godina otkako nas je napustio najpopularniji makedonski pjevač Toše Proeski.

Toše je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se 16. oktobra 2007. godine dogodila na putu iz Skoplja prema Zagrebu, u mjestu Nova Gradiška.

Do sudara je došlo tako što je njegov vozač Georgij Georgijevski na tren zaspao za volanom i udario u prikolicu kamiona, pri čemu se desna, suvozačeva strana, gdje je sjedio upravo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Toše Proeski imao je mnogo prijatelja među kolegama, ali jedno prijateljstvo bilo je zaista posebno i iznjedrilo je jedan od najvećih dueta, pjesmu “Lagala nas mala”.

Toni Cetinski je kao i svake godine emotivnom porukom podsjetio na godišnjicu smrti najpopularnijeg makedonskog pjevača. 

– Negdje u ovo vrijeme napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer. Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat – napisao je Cetinski na Facebooku.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button