KORONAVIRUS

Troje osoba umrlo od posljedica koronavirusa, 34 nova slučajeva zaraze

Tijekom posljednja 24 sata, u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju u NIPHK i privatnim laboratorijama metodom RT-PCR, testirano je ukupno 483 uzorka uzetih iz HUCSK-a i praćenje kontakata slučajeva na terenu, od čega su 34 pozitivna slučaja. U roku od 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja sa pozitivnim virusom SARS CoV-2 (1 slučaj sa Klinike za infektivne bolesti – UKCK, 1 slučaj iz regionalne bolnice u Gnjilanu i 1 slučaj iz regionalne bolnice u Prizrenu).

Ukupan broj pozitivnih slučajeva je 15.889 slučajeva od 71.356 testiranih za virus SARS-CoV-2 i 635 smrtnih slučajeva.

Tokom posljednja 24 sata izliječeno je 122 pacijenta, dok je ukupan broj izliječenih do danas ukupno 14.051 slučaj, dok je broj aktivnih slučajeva 1.203.

Pozitivni slučajevi su iz opštine Priština 6 slučajeva, opštine Gnjilane 5 slučajeva, opštine Dečane 3 slučaja, opštine Mitrovica 3 slučaja, opštine Peć 3 slučaja, opštine Đakovica 2 slučaja, opštine Istok 2 slučaja, opštine Podujevo 2 slučaja, opštine Suha Reka 2 slučaja, opštine Vučitrn 2 slučaja i po jedan slučaj u opštinama Drenas, Prizren, Orahovac i Skenderaj.

Nosite masku!
Održavajte higijenu!
Poštujte distancu!


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button