Svijet

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE 18+ U ruskom napadu na ukrajinski grad Vinicu ubijena majka i njeno jednogodišnje dijete

Prema podacima Nacionalne policije Ukrajine, 12 osoba je poginulo od posljedica granatiranja u Vinici. Medicinskim ustanovama za pomoć se obratilo oko 90 žrtava, od kojih je pedesetak u teškom stanju.

Također, ukrajinska novinska agencija nexta objavila je da je u napadu ubijeno jednogodišnje dijete koje se u trenutku napada nalazilo na ulici s majkom.

Fotografije, koje mogu biti uznemirujuće, prikazuju tijelo djeteta pored kolica, kao i stopalo majke koje je otrgnuto uslijed eksplozije.

Podsjećamo, tri ruske rakete pale su u četvrtak u središnjem ukrajinskom gradu Vinica (Vinnytsia), ubivši 12 ljudi, uključujući jedno dijete i ranivši 25, saopćila je Državna hitna služba.

Šef Nacionalne policije Ihor Klimenko, pozivajući se na preliminarne informacije, rekao je da je kancelarijski blok pretrpio direktan udarac i da su oštećene obližnje stambene zgrade, što je izazvalo veliki požar.

Vinica se nalazi oko 200 km (125 milja) jugozapadno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva i daleko je od glavnih linija fronta u istočnoj i južnoj Ukrajini.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button