Svijet

NAKON POVLAČENJA RUSA Tvrdnje Ukrajinaca: Kod Kijeva smo pronašli tijela 900 civila, većini pucano u glavu

Ukrajinci tvrde da su nakon povlačenja ruskih vojnika kod Kijeva pronašli tijela više od 900 civila. Šef regionalne policije Kijeva Andrij Nebitov je objavio ovu informaciju.

Prema njegovim riječima tijela su bila na ulicama ili su bila privremeno sahranjena. Ukazao je da je 95 posto pronađenih osoba ubijeno pucnjem u glavu.

Nebitov je novinarima izjavio da su ubijani na ulicama te da očekuje da će narednih dana biti pronađeno još tijela.

U međuvremenu je jedan od savjetnika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko naglasio da je kapetan ruskog broda “Moskva” Anton Kuprin poginuo usljed eksplozije projektila kojom je ovo plovilo 13. aprila potopljeno. Kako je kazao, poginuo je na mjestu događaja.

Međutim, Rusija uvjerava da je na ovom brodu izbio požar usljed oluje te da je to uzrok potonuća, piše list Independent.

Pojedini strani mediji su ranije danas objavili da Rusija izvodi osvetničke raketne napade na Kijev. Ovo se desilo nakon što je Rusija optužila Ukrajinu za napad na nekoliko ruskih gradova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button