Svijet

ZADOVOLJAN SASTANKOM Cavusoglu: Ukrajina i Rusija su danas ostvarili najveći napredak od početka pregovora

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu oglasio se nakon završetka nove runde pregovora između Rusije i Ukrajine u Istanbulu te je naglasio kako je danas ostvaren značajan napredak u rješavanju problema.

Tokom konferencije za medije, Cavusolgu je poručio kako mu je drago što vidi sve veće zbližavanje u stavovima ukrajinske i ruske delegacije.

“To je pokazatelj da strane imaju povjerenje u Tursku. Glavni prioritet je postići primirje što je prije moguće i popločati put trajnom političkom rješenju”, rekao je Cavusoglu, prenosi Reuters.

Također, Cavusoglu je objasnio kako Turska pozdravlja postizanje svakog kompromisa između Ruske Federacije i Ukrajine i zajedničkog razumijevanja o određenim pitanjima.

“Čuli ste izjave članova delegacija. O nekim temama je postignuta saglasnost i razumijevanje. Danas je ostvaren najznačajniji napredak u približavanju stavova još od početka pregovora”, poručio je Cavusoglu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button