NogometSport

Navijači Albanije flašama gađali poljske fudbalere, sudija prekinuo utakmicu

Fudbalsku utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, odigranu sinoć u okviru evropske kvalifikacione grupe I između Albanije i Poljske, obilježili su incidenti, zbog čega je meč bio i prekinut.

Albanija je kao domaćin igrala u Tirani i nakon prvog poluvremena bez golova, gosti iz Poljske su stigli do vođstva od 1:0 u 77 minutu, golom Karola Sviderskog.

Domaći navijači reagovali su burno nakon tog gola i gostujuće fudbalere zasuli flašama i drugim predmetima. Sudija je zbog tog incidenta prekinuo meč i povukao igrače sa terena u svlačionicu.

Meč je poslije izvesnog vremena i pregovora nastavljen, a Poljska je odnela minimalnu pobjedu, upravo golom koji je izazvao salve nezadovoljsktva albanskih navijača.

Albanija se nakon ovog susreta nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 15 bodova, dok je Poljska druga sa 17, što je prema sadašnjem stanju u Grupi I vodi u baraž.

Prva u Grupi I, dva kola prije kraja kvalifikacija, je Engleska.

Snimak incidenta u Tirani pojavio se i na društvenim mrežama.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Info KS

Više iz rubrike

Back to top button