KošarkaSport

LeBron James uveo Lakerse u play-off trojkom s deset metara

Košarkaši Los Angeles Lakersa su se plasirali u play-off NBA lige pobjedom nad Golden State Warriorsima rezultatom 103:100.

Lakersi su gubili većim dijelom susreta, no u drugom poluvremenu su uspjeli stići do preokreta i pobjede na krilima fenomenalnog LeBrona Jamesa.

James je susret završio triple-double učinkom od 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a upravo je on u posljednjoj minuti postigao odlučujuće poene na meču.

LeBron je pod košem uposlio Kentaviousa Caldwell-Popea, koji nije znao šta da uradi s loptom te ju je vratio nazad do Jamesa, koji se podigao na šut sa skoro deset metara i preko Stepha Curryja pogodio za konačnih 103:100.

Curry je na drugoj strani odigrao odličan meč te je ubacio 37 poena uz 7 skokova i 3 asistencije.

Lakersi će u play-offu igrati protiv Phoenixa, dok će Warriorsi imati još jednu priliku za ulazak u play-off protiv Memphisa, koji je u play-inu savladao San Antonio 100:96. Pobjednik tog duela će igrati protiv Utaha.

https://www.youtube.com/watch?v=OPtg9TW33lc

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button