Politika

KAO I PRIJE 20 GODINA Osmani: Vučić ponavlja Miloševićeve postupke koji je htio uništiti BiH, Hrvatsku i Kosovo

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se putem svog naloga na društvenoj mreži X komentarišući postupke Aleksandra Vučića, pritom upoređujući ih sa postupcima koje je, kako kaže, prije 20 godina radio Slobodan Milošević.

Naime, Osmani piše kako Vučić pokušava da uništi sve što je Kosovo postiglo zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, za mir i slobodu.

Ona je na platformi X napisala da do ovih poteza srbijanskog predsjednika dolazi nakon dvije decenije kada je Slobodan Milošević uništio Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

“Više od dvije decenije nakon što je Milošević pokušao uništiti Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, njegov poručnik Vučić sada pokušava da poništi sve što smo zajedno postigli SAD i EU: mir, slobodu i suživot među različitim zajednicama “, poručuje Osmani.

Također, ona ističe da će Kosovo nastaviti raditi sa saveznicima i da neće, nipošto, dozvoliti da se ova postignuća ponište.

“Sloboda će prevladati!”, zaključuje Osmani.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button