Region

BOSNA I HERCEGOVINA (VIDEO) Djevojčica Fatma (5) skupljala novac za ljetovanje u Turskoj: Sve pare donirala za djecu u Turskoj i Siriji

Nakon potresa koji su u ponedjeljak ujutro pogodili područja Turske i Sirije, zabilježene su velike žrtve i još veći broj onih koji se vode nestalima i za kojima se još uvijek traga, dok su hiljade ljudi ostali bez domova.

Veliki broj mališana ostalo je bez svojih najmilijih, ali i stvari, igračaka te snova koji su uništeni za samo nekoliko.

Da Bosna i Hercegovina ima djecu velikog srca čiji roditelji itekako znaju šta je neimaština, ali i humanitarna pomoć, dokaz je i petogodišnja Fatma iz Sarajeva koja je svojim činom rasplakala mnoge piše Crna-Hronika.

“Fatma je željela da ode na ljetovanje u Tursku, kupili su joj kasicu te je počela skupljati pare. Slušajući priče o katastrofi koja je zadesila djecu u Turskoj i Siriji odlučila je svoju ušteđevinu i svoje bajramluke podijeliti sa djecom kojoj je to više potrebno. Njeni roditelji su kontaktirali humanitarnu organizaciju Pomozi.ba i obavijestili o njenoj donaciji. Ova petogodišnja djevojčica skupila je 390,40KM (199.63€) i njeni novčići će ipak završiti u Turskoj, ali sa mnogo boljom namjenom.” – izjavili su roditelji malene djevojčice za naš portal.

Često potcjenjujemo koliko senzibiliteta mogu imati naši mališani. Njihova čista i neiskvarena srca vide mnogo dalje no što čovjek može pomisliti.

Draga djeco, svaka čast! Ne zaboravite, dobro se dobrim vraća.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Crna-Hronika.info

Povezani Članci

Back to top button