Društvo

NEDOSTATAK STRUJE KEDS: Očekuje nas teška zima, pozivamo građane da se ne greju na struju

Portparol KEDS-a Viktor Buzhala rekao je da Kosovo čeka nepredvidiva zima, i istakao da je tokom septembra zabilježen porast potrošnje struje, prenosi Gazeta Express.

“Zapravo, Kosovo je u energetskoj krizi, pošto smo prošle godine bili u vanrednoj situaciji, situacija je i dalje teška, nažalost umjesto smanjenja potrošnje, tokom septembra je zabilježen porast potrošnje koji je blizu pet odsto na mjesečnom nivou, dok je posljednjih dana povećanje veoma veliko. Potrošnja struje jučer je bila 10 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine i to ukazuje na pogoršanje. Trenutno je situacija stabilna, nema ograničenja struje, potražnja se pokriva. Ipak, mnogo se plašimo šta će biti tokom zime kada potrošnja nastavi da raste, jer se građani masovno greju na struju”, naglašava Buzhala.

On je pozvao građane da se ne greju na struju, već da biraju alternativne oblike. Prema njegovim riječima, u energetskoj krizi nije samo Kosovo, već cijela Evropa.

“Naš stalni apel je da se građani ne greju na struju, jer odlučuju da se greju na nebezbjedan način, jer ne samo Kosovo, već i cijela Evropa ulazi u turbulentne energetske situacije, nepredvidive i ne znamo koliko i kako ćemo”, dodao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button