Evropa

NJEMAČKI AVIOPRIJEVOZNIK Lufthansa ukida stotine evropskih letova zbog nedostatka osoblja

Njemački avioprijevoznik Lufthansa saopštio je danas da otkazuje stotine letova tokom ljeta zbog nedostatka osoblja dok industrija pokušava da se oporavi od pandemije.

Kompanija je u saopćenju navela da je došlo do povećanja potražnje usluga avioprijevoza nakon što su ukinute mjere u vezi pandemije koronavirusa, prenosi Bloomberg.

Iz Lufthanse navode da se infrastruktura nije u potpunosti oporavila, što je posljedično dovelo do nedostatka osoblja u Evropi, a što pogađa aerodrome, kontrolu vazdušnog saobraćaja i aviokompanije.

Kao rezultat toga, Lufthansa je ukinula 900 njemačkih i evropskih letova za juli 2022. godine na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu petkom, subotom i nedjeljom, što čini oko pet posto ukupnog kapaciteta kompanije.

Kompanija Eurowings također je smanjila broj letova u julu.

Lufthansa traži od svojih klijenata da tokom boravka na aerodromima planiraju dovoljno vremena zbog mogućih kašnjenja, koriste digitalne usluge što je više moguće i smanje ručni prtljag.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Povezani Članci

Back to top button