Region

POLICIJSKA AKCIJA Jedna osoba uhapšena u Jablanici zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnika

Policijski službenici Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona proveli su operativno-taktičku akciju “Anonymous” na području općine Jablanica.

Akcija je sprovedena zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlašteno optičko snimanje”, a u vezi sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH.

Osoba inicijala A.D. (1995) iz Jablanice lišena je slobode, a pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Uhapšena osoba se sumnjiči da je posjedovala i prikazivala fotografije i videozapise maloljetne osobe koje je dijelila sa drugima, te da je na osnovu spola vršila nasilje i seksualno uznemiravanje time ugrožavajući mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet maloljetne osobe.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Povezani Članci

Back to top button