Region

PREDSJEDNIK SRBIJE Vučić: Ponudićemo Kosovu struju u zamjenu za lignit

Kada su u pitanju rezerve uglja sa Kosova predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi da napravi dogovor sa Kosovom u vezi sa kupovinom značajne količine lignita, a da bi zauzvrat mogla da im isporuči struju. Dodao je da vjeruje da će uskoro da pregovara sa predstavnicima Kosova na ovu temu.

“Ukoliko ne žele tako, možemo da platimo ugalj, ali svakako smo spremni da razgovaramo o tome”, poručio je predsjednik tokom konferencije za novinare iz Ohrida.

Dodao je da ne može da se bavi ulaskom Kosova  u “Otvoreni Balkan” koji je ekonomska priča u kojoj treba da se rješavaju ekonomski problem.

“Lignit i struja sa tim nemaju mnogo veze. Ukoliko hoće, hoće da nam prodaju. Ukoliko neće, kupili smo u Banovićima 100.000 tona. Nama to znači da dopunimo pet dana tokom zima. Kupujemo od Bugara, Rumuna, Grka. Sve što nemamo kupujemo”, kazao je Vučić i dodao da vjeruje da će sjesti uskoro da razgovara i sa vlastima Kosova. 

Navodi da Srbija svima nudi sigurnost kada je u pitanju hrana koje niko nema dovoljno. 

“Spremni smo svima da ponudimo hranu, a niko neće imati ni gasa koliko mi imamo. Ali, sankcije nas ubiše, tek ćemo imati probleme”, dodao je predsjednik. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button