Politika

SKUPOCENI SAT Sveçla primio Rolex od katarskog šeika

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla primio je prilikom posjete Kataru, na poklon skupoceni sat Rolex od katarskog šeika Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani. To je potvrdio i direktor Agencije za borbu protiv korupcije Il Buleshkaj, koji nije mogao da kaže vrijednost sata, prenosi Gazeta Express.

Sveçla je prijavio Agenciji da je dobio sat na poklon, ali prema zakonu ministri, kao ni članovi njihovih porodica ne smiju da poklone stranih državnika zadržavaju za sebe.

Buleshkaj nije mogao da potvrdi vriednost sata, samo je rekao da je veoma skupocen. Na tržištu cijene satova marke Rolex kreću se od 5.700 evra pa naviše.

Bivši savjetnik Premijera Kosova Albina Kurtija Durim Berisha kaže da nije ništa posebno u tome što Sveçla sat nije zadržao za sebe, već da je samo ispunio zakonsku obavezu. 

“Xhelal Sveçla nije poklonio sat državi, on je ispunio zakonsku obavezu. Dakle, ne radi se ni o kakvom velikom činu”, rekao je on komentarišući medijske napise da je Sveçla učinio “veliko dijelo”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Gazeta Express / Periskopi

Povezani Članci

Back to top button