Hronika

ZATVOR I DEPORTACIJA Dvojica muškaraca sa Kosova osuđeni u Švicarskoj zbog pljački

Dva građanina Kosova osuđeni su na sedam i pet i po godina zatvora i deportaciju u trajanju od 15 godina zbog pljački benzinskih pumpi u Švicarskoj, prenosi Lajmi.

U optužbi za pokušaj pljačke 16. septembra 2019. godine u Friku, navodi se da je glavni osumnjičeni, jedan od dvojice kosovskih optuženih, planirao pljačku i upravljao vozilom za bjekstvo koje je bilo ukradeno.

Maskirani saučesnik je pretio zaposlenom oružjem, ali nakon što je službenik zatražio pomoć i uspio da pobjegne, dvojica pljačkaša su pobjegla.

I pljačka počinjena na benzinskoj pumpi u Lasenstorfu u novembru 2019. godine izvedena je po sličnom obrascu – dvojica maskiranih muškaraca ušli su u prodavnicu nešto prije četiri sata ujutro. Osumnjičeni je nosio veliki čekić, a njegov saučesnik pištolj, pretili su službenici i oborili je na zemlju i sa benzinske pumpe odneli 5.000 franaka.

U optužnici su opisana i druga krivična djela. Državljanin Kosova, koji je bio glavni osumnjičeni pred sudijom, optužen je da je u svim pljačkama koje je počinio ukrao oko 750.000 franaka.

On je proglašen krivim za brojne pljačke, nekoliko pokušaja pljački i druga krivična djela i osuđen na sedam godina zatvora i deportaciju na 15 godina.

Drugookrivljeni je kažnjen sa pet godina i šest mjeseci zatvora i deporatciju iz Švicarske na 15 godina.

Trećeoptuženi muškarac iz Bosne, koji je sarađivao sa njima, osuđen je na 18 mjeseci zatvora, od čega je polovina uslovna novčana kazna od 9.600 franaka.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Lajmi

Povezani Članci

Back to top button