Društvo

VLASNIK "MEKA HALAL FOOD-A" Piraj: Kupovina srpskih proizvoda šteti Kosovu

Vlasnik “MEKA HALAL FOOD-a” i član grupe “Besa Besë” Burim Piraj kazao je da je kupovina srpskih proizvoda prijetnja Kosovu i da građani ne bi trebalo da daju novac na proizvode koji stižu iz Srbije, prenosi Ekonomia Online.

Piraj je zahvalio novinskoj agenciji “Ekonomia Online” koja je prva emitovala spot grupe “Besa Besë” u kojem pozivaju građane Kosova da ne kupuju srpske proizvode.

“Kada smo imali 5.000 članova, sjećam se da smo imali intervju i to je bila jedna od prvih agencija koja je dala podsticaj našoj grupi  koja je poručila da ne konzumiramo srpske proizvode. I danas, kada imamo preko 57.000 članova, i dalje imamo podršku ove novinske agencije i nadamo se da ćemo je imati u budućnosti i apelujemo na druge agencije da podrže našu grupu kako bi građani Kosova bili svijesni da kupovina srpskih proizvoda ne ide u prilog bezbjednosti stanovništva na Kosovu. Srbija je prijetnja Kosovu, tako da ne treba da im na bilo koji način pomažemo svojim novcem“, rekao je Piraj.

On je dodao da jedino Albanija poštuje CEFTA sporazum. Istakao je da, iako je Kosovo primjenilo isti sporazum, sve druge zemlje postavile su različite necarinske barijere za Kosovo i sprečavale da izvozi proizvode.

“Od početka se CEFTA sporazum nije striktno sprovodio. Kosovo je primjenilo sve akte sporazuma. Dok su sve zemlje koje okružuju Kosovo osim Albanije nametnule Kosovu razne necarinske barijere koje su ga uvijek sprečavale da izvozi proizvode u ove zemlje”, istakao je Piraj.

On je naglasio da je inflacija visoka i  dodao da su kompanije preduzele sve mjere da spriječe otpuštanje radnika podizanjem minimalne zarade na 400 eura.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button