Region

MJESTO BROČANICA Pronađen avion koji je jučer nestao u Hrvatskoj

Sportski avion Cessna 182 koji je jučer prije podne nestao s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe pronađen je, prenose hrvatski mediji.

“Imamo pronalazak”, javio je jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Broćanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu, a tome su svjedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije. Avion je pronađen u 10:50 sati na brdovitom i šumovitom području Bročanca, na 10 minuta hoda od zadnjih kuća.

“Vidim dijelove repa, krila i kabine”, rekao je letač koji je našao avion.

Više informacija bit će poznato uskoro.

Podsjećamo, avion je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. U avionu su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko.

Odmah po dojavi u pretragu područja se uključio velik broj policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne i interventne policije, te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji su u pretrazi koristili dronove.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Povezani Članci

Back to top button