Region

SPASIOCI NA TERENU U Hrvatskoj nestao avion sa četiri putnika koji je poletio iz Splita

Sportski avion s četiri putnika nestao je danas sjeverno od Rakovice u Hrvatskoj, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

“Uz MUP, na terenu je 30 članova HGSS-a. U dolasku je još 30 članova među kojima i K9 timovi koji su u trenutku dojave o nesreći imali licencu za potražne timove na Sljemenu”, objavili su na Twitteru.

Oni su ubzo obrisali objavu u kojoj stoji da je avion srušen, i napisali su da je nestao te da pretražuju teren.

Direktor civilne zaštite MUP-a Hrvatske je još ranije objavilo da je nestao avion koji je krenuo iz Splita. Iz Policijske uprave Karlovačka su kazali da je avion išao za Njemačku.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2.300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Telegram nezvanično saznaje da su u avionu bila četiri državljana Mađarske te da je hrvatska kontrola leta primila njihov poziv upomoć.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button