Hronika

U KLINI, MITROVICI I DRAGAŠU Tri osobe se jučer utopile na teritoriji Kosova

Tri osobe, od kojih je dvoje djece, udavile su se jučer na teritoriji Kosova, u opštinama Klina, Mitrovica i Dragaš, prenosi Reporteri.

U selu Deič u opštini Klina, ribari su vidjeli tijelo u rijeci i odmah obavjestili policiju i KBS čije jedinice su izvukle tijelo.

“Ekipe za potragu i spasavanje u koordinaciji sa Policijom započele su akciju traganja i spasavanja, a nakon višečasovne potrage uspjele su da pronađu lokaciju na kojoj je bez znakova života pronađena osoba inicijala V.K.”, saopštili su iz KBS.

Dijete bez znakova života pronađeno je u kanalu Ibar-Lepenac u selu Vaganica u Mitrovici, potvrdio je portparol policije za region Mitrovice Avni Zaiti.

“Oko 17.50 časova prijavljeno je da je u vodi kanala u selu Vaganica u Mitrovici pronađena maloljetna osoba bez znakova života. Na lice mjesta izašle su nadležne jedinice i medicinska ekipa koje su konstatovale smrt”, rekao je on.

Također je prijavljeno da se šestogodišnji dječak udavio u rijeci u selu Radeša u Dragašu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Povezani Članci

Back to top button