Obrazovanje

SINDIKAT Sutra protest prosvjetnih radnika, škole i univerziteti neće raditi

Saopštenjem za javnost upućenom medijima, SBASHK saopštava da sutra škole ne rade i da će prosvjetni radnici izaći na protest.

U saopćenju se navodi da je odluka o protestu donesena sinoć sa sastanka održanog sa načelnicima općinskih sindikata i univerziteta.

Takođe moli Vladu da razmisli, inače SBASHK izjavljuje da će krenuti ka još radikalnijim akcijama.

Njihovo potpuno saopštenje:

Na osnovu odluke sindikalnih saveza u okviru BSPK, u večernjim satima srijede održan je vanredni sastanak SBASHK-a sa predsjednicima nivoa opštinskih sindikata i Univerziteta. Nakon konstruktivne debate, ponovo je potvrđeno da će protestu koji je 20. maja sazvao BSPK na osnovu glasa članstva masovno prisustvovati zaposleni u obrazovnom sektoru. Na osnovu toga, učesnici vanredne sjednice SBASHK-a donijeli su odluku da u petak škole neće raditi.

SBASHK izražava žaljenje zbog situacije koja je posljedica nespremnosti Vlade za dijalog i zalaganje u rješavanju legitimnih zahtjeva radnika u obrazovanju, od vrtića do univerziteta i kulture, ali i u drugim sektorima. Pozivamo predstavnike Savjeta roditelja da budu dio našeg protesta kako bismo ojačali zajednički glas Vlade za dijalog sa sindikatima i da se posvete rješavanju njihovih legitimnih zahtjeva. Takođe apelujemo na roditelje da sutra zbog bezbjednosti ne šalju svoju djecu u školu, jer su škole bez nastavnog osoblja, koji su ne svojom krivicom prinuđeni da protestuju u pokušaju da ispune svoje zahtjeve. Na ovom protestu će biti i članstvo SBASHK-a sa svih univerziteta Kosova, a od našeg članstva u vrtiću molimo za razumjevanje da tamo ne stane sutra, već predstavnici ovih institucija da učestvuju u protestu bez ugrožavanja toka procesa rada u vrtiću.

Pomolimo se zajedno da Vlada promisli i da nemamo razloga ići u još radikalnije akcije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
TV Prizreni

Povezani Članci

Back to top button