Svijet

NEDAVNO OTKRIVEN Nijemac primio čak 90 doza vakcina, a potvrde o vakcinaciji je prodavao

Nijemac iz Magdeburga je primio 90 doza vakcina protiv koronavirusa, a nakon toga je potvrde o vakcinaciji prodavao onima koji se nisu željeli vakcinisati.

Riječ je o 60-godišnjaku čije ime i prezime nije objavljeno. Mjesecima se vakcinisao u centrima za vakcinaciju u saveznoj pokrajini Saksoniji, a policija ga je nedavno otkrila.

Nije uhapšen, istraga je u toku te se tereti za neovlašteno izdavanje i falsifikovanje dokumenata.

Primijećen je u centru za vakcinaciju u Eilenburgu kada je drugi dan zaredom bio u redu onih koji su čekali na vakcinaciju. Policija je od njega zaplijenila nekoliko potvrda o vakcinaciji. Nije poznato kako je 90 doza vakcina utjecalo na zdravlje osumnjičenog muškarca.

U Njemačkoj su u proteklom periodu provedene brojne racije u cilju otkrivanja falsifikovanja potvrda o vakcinaciji. Kupci ovih potvrda su oni koji se ne žele vakcinisati, ali su im potvrde potrebne za npr. posjetu ugostiteljskim objektima.

U ovoj državi se ukidaju epidemiološke mjere bez obzira na to što se ponovo povećava broj zaraženih koronavirusom. Pojedini stručnjaci smatraju da se već desio vrhunac pandemijskog talasa podvarijante omikron soja koronavirusa BA.2, prenosi agencija Associated Press (AP).


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button