Politika

RUE Krasniqi: Kurtijeva Vlada krije istinu o trošenju 100 miliona eura za energetiku

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Memli Krasniqi rekao je da Vlada koju predvodi Albin Kurti ometa inicijativu PDK za uspostavljanjem skupštinske komisije koja bi istražila potrošnju više od 100 miliona eura namjenjenih za snabdjevanje električnom energijom, prenosi Ekonomia Online.

Krasniqi navodi da Vlada pokušava da sakrije istina i izbjegne transparentnost.

“Građani Kosova, kojima je Regulatorna kancelarija za energetiku, uz blagoslov Kurtijeve vlade, povećala račune za struju, imaju pravo da budu informisani kako je potrošeno 100 miliona eura od njihovog poreza. Vlada je pokušala da im uskrati ovo pravo, ali nećemo dozvoliti takvu nepravdu“, rekao je Krasniqi.

On napominje da je poslanička grupa PDK, zajedno sa ostalim opozicionim strankama, počela da prikuplja potpise za formiranje Istražne komisije.

“Transparentnost je karakter vlade. Zašto bi se vlada koja se proglašava pravednom plašila transparentnosti?“, navodi šef PDK.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button