RegionVijesti

SRBIJA Samo na Balkanu: Uhapšena 75-godišnja starica koja je dilala heroin

“Mušterije dolaze po cijeli dan, kao da drže prodavnicu i to nije ništa novo, otkako znam za njih to rade i kruži priča da imaju veze sa drogom”, ovim riječima je započeo priču jedan od komšija penzionerke Jovanke D. (75) iz Krnjače, koja je u nedelju uhapšena zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika.

Iako komšije uhapšene Jovanke nisu znale novinarima da kažu kako tačno funkcioniše navodna prodaja droge u njenoj pordici, za koju su beogradski mediji prenijeli da je praktično porodični posao u koji su na neki način uključeni svi članove, “od najstarijeg do najmlađeg”, ni za jednog od njih, kako su ispričali, nije novost da se imaju veze sa drogom, naprotiv.

“Ta priča o njima ide otkad znam za njih, uvijek su ih povezivali s drogom. Njoj je kćerka bila zavisnica, za nju se uvek pričalo da ima veze s tim. Ona je umrla, a i muž joj je umro, čini mi se, Jovankin zet”, navodi komšija, koji porodicu poznaje dugi niz godina:

“Ja ih znam ovako, sa ulice, kao komšije, ne družimo se privatno, ne idem im u kuću, ali ove priče svakako znam. Nije to ništa novo. E sad, da li je baš ona prodavala, šta je tačno radila, ne znam, kako da znam šta ko u svojoj kući radi.”

Sa Jovankom su uhapšenje i navodne mušterije Lj. K. (59) i R. K. (60), kod kojih je takođe pronađen heroin, za koji se sumnja da su ga kupile od nje. Sama vijest o ovakvom raspletu događaja i hapšenju starice nije iznenadila komšije:

“Pa komšinica je kao i svaka druga, nema tu šta prema komšijama sporno, e sad šta radi i da li radi ona…”

Ona je objasnila u da u kući žive tri unuke koje su ostale sa Jovankom kada joj je kćerka preminula.

U Jovankinoj kući je policija pronašla oko 120 grama heroina, vagicu za precizno mjerenje, 168.000 srbijanskih dinara i 1.750 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Starici je u Višem sudu određen privor do 30 dana.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Sarajevo

Više iz rubrike

Back to top button