SvijetVijesti

Čečenski muftija izdao fetvu da je invazija na Ukrajinu DŽIHAD

Muftija Čečenije Salah Mežiev, pokorni šejh Putinovog sluge Ramzana Kadirova izdao je fetvu čečenskim borcima da je borba na strani Rusije u Ukrajini džihad i da će oni koji poginu na tom putu biti šehidi.

“Čečenski borci, koji odlaze u Ukrajinu da sudjeluju u vojnom sukobu, “odlaze u džihad” i bore se za Allaha”, rekao je muftija Salah Mežiev u poruci borcima Ramzana Kadirova koja je objavljena na kanalu Grozni TV.

Muftija je još dodao da je “rat u Ukrajini blagoslovljen za muslimane, a oni koji su umrli u ovom ratu postaće šehidi”. On je ovakav stav opravdao tvrdnjom da su se pojedini ashabi borili na strani pravednog vladara Nedžašija, kralj Abesinije.
VIDEO: Govor muftije Mežieva okupljenim borcima Ramzana Kadirova možete pogledati na snimku ispod od 13:40

“Stoga, oni koji se bore tamo, bore se zbog Kur’ana, zbog Allaha. Oni su na džihadu, nema sumnje u to “, zaključio je Mežiev.
Ramzan Kadirov i njegovi poslušnici čine sve da ubijede svoje borce i njihove porodice da je rat u Ukrajini džihad. Pogledajte kako je Kadirov montirao poznatu arapsku ilahiju Džundullah ( Allahova vojska) uz kadrove svojih boraca iz logora u Ukrajini.

https://youtu.be/Hz1BB-irss8

VIDEO: Dženaza poginulim borcima Ramzana Kadirova


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Saff.ba

Više iz rubrike

Back to top button