KosovoVijesti

Priština: Održan protest ispred Kancelarije za vezu Rusije

Grupa građana protestovala je danas ispred ruske kancelarije za vezu u Prištini, kako bi se suprotstavila okupaciji Ukrajine i pružila podršku građanima te zemlje, prenosi Ekonomia Online.

Predstavnica Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu Marigona Shabiju rekla je da građani Kosova saosjećaju sa Ukrajincima, i da je i Kosovo prije nekoliko godina bilo u takvoj situaciji.

“S obzirom na to da smo na Kosovu doživeli razorne posljedice rata čije posljedice i danas trpimo, kao društvo i kao država moramo najoštrije da osudimo okupaciju Ukrajine od strane Rusije, a istovremeno saosjećamo sa ljudima u Ukrajini zbog njihove patnje u ovom veoma teškom trenutku. Ovim protestom pozivamo Rusiju da odmah prekine sve napade i povuče svoje trupe sa teritorije Ukrajine”, rekla je Shabiju.

Shabiju je pozvala sve međunarodne institucije da se posvete miru i pruže podršku Ukrajini.

“Pozivamo sve međunarodne aktere, organizacije civilnog društva, mirovne organizacije i sve zemlje da se posvete miru i stabilnosti u Ukrajini i širom svijeta. Hajde da budemo solidarni sa ukrajinskim narodom i ponudimo našu podršku da se suočimo sa ovom situacijom”, rekla je ona.

Vlada Kosova je danas uvela sankcije Rusiji kao odgovor na invazija na Ukrajinu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button