KosovoVijesti

Policajci ogorčeni što im nije isplaćena 13. plata

Sindikat Policije Kosova izrazio je ogorčenje jer policijski službenici nisu dobili 13. platu, čiju isplatu su tražili i na koju, kako smatraju, imaju pravo po zakonu. 

“Da je naš zahtjev bio veoma razuman argumentuju i Zakon o pandemiji, Zakon i Administrativno uputstvo o pravu na naknadu dodatka za kraj godine. Policija Kosova za 2021. godinu nije dobila nijedan dodatak koji je garantovan zakonom. Takođe, i sporazum koji je potpisala vlada o isplati toplog obroka počev od 1. januara 2021. nikada nije realizovan“, navodi taj sindikat na Facebook-u. 

Kažu da nisu dobili konkretne odgovore zašto njihovi zahtjevi nisu realizivani i navode da će na njima dalje insistirati. 

Dodaju da je njihov zahtjev razuman s obzirom na to da je Policija stub bezbjednosti i da policajci, rizikujući svoje živote, uspješno sprovode sve operativne planove i odluke Vlade, uključujući i Zakon o prevenciji pandemije Covid-19.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button