KosovoVijesti

Durmishi: E-testiranje za vozačku dozvolu eliminiše korupciju

Ministarstvo životne sredine, planiranja, prostora i infrastrukture pokrenulo je projekat e-testiranja za dobijanje vozačke dozvole, a zamjenik ministra Hysen Durmishi kaže da će to omogućiti kandidatima da polažu teorijski deo ispita na kompjuteru i saznaju rezultat bez dužeg čekanja, ali i sprečiti korupciju prilikom sticanja vozačke dozvole, prenosi Ekonomia Online. 

Durmishi je najavio da će od 5. januara početi implementacija e-testiranja u sedam regionalnih centara Kosova, kao i da je taj projekat odavno pokrenut i da se odnosi na cijelo Kosovo. 

“Projekat u oblasti vozačke dozvole olakšaće u mnogome posao, istovremeno će se smanjiti vrijeme čekanja na rezultate teorijskog dijela ispita za vozačku dozvolu, kao i otkloniti dosadašnje tehničke greške”, rekao je Durmishi.

Naveo je da je tokom decembra sprovedena faza testiranja projekta u svim regionalnim centrima, a da će od početka januara u svih sedam regionalnih centara u potpunosti biti realizovan. 

Durmishi je rekao da se tim projektom eliminiše mogućnost korupcije prilikom izdavanja vozačkih dozvola i objasnio da će svi kadidati polagati teorijski deo ispita na kompjuteru, da će po završetku odmah znati rezultat, a da će server birati pitanja na testu.

“Ne postoji mogućnost da se koruptivnim radnjama obezbjedi vozačka dozvola, pa je taj faktor potpuno eliminisan”, rekao je Durmishi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button