RegionVijesti

U autobusu koji je izgoreo u Bugarskoj nije bilo eksplozivnih naprava

U autobusu “Besa transa”, koji je 24. novembra izgoreo u Bugarskoj, nije bilo eksploziva, kaže bugarski istražitelj Marijan Marinov, koji radi na rasvetljavanju te tragedije u blizini bugarskog grada Pernik, u kojoj je stradalo 45 putnika, uglavnom Albanaca iz Sjeverne Makedonije, dok je sedmoro povređeno, prenosi Ekonomia Online.

Marinov je rekao da se očekuje da će istraga potrajati, dok prvi podaci, prema njegovim riječima, pokazuju da su prve varnice možda nastale nakon kontakta gvožđa sa trotoarom kada je tom prilikom od udarca eksplodirala cisterna za ulje.

Naveo je da je autobus snažno udario u trotoar prednjim delom sve do guma i prednjih vrata, da je plastični rezervoar potpuno uništen, a da je to dovelo do požara koji je spalilo autobus u roku od 10 minuta.

Istražitelj je rekao da je autobus star i remontovan u Turskoj i da mu je sva oprema zamjenjena, iako je navedeno da je proizveden 2007. godina izgledao je kao model 2018. 

Marinov je negirao da je u autobusu bilo i cisterni sa benzinom ili drugim švercovanim eksplozivom.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button