KosovoVijesti

Prihodi Pošte Kosova prošle godine smanjeni za dva miliona eura

Pošta Kosova ostvarila je tokom prošle godine prihod koji je manji za dva miliona eura, odnosno za oko 14 odsto u odnosu na godinu pre, prenosi Koha.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Kosova Fakete Kadiu rekla je na konferenciji za novinare, nakon predaje godišnjeg izvještaja Ministarstvu ekonomije, da se ovo preduzeće suočava sa poteškoćama za isplatu plata radnicima, ali i plaćanjem privrednih subjekata koji snabdjevaju ovu kompaniju neophodnim materijalom.

“Imamo probleme sa isplatom zarada radnicima, ali i sa plaćanjem ekonomskih operatera koji nas snabdevaju neophodnim operativnim materijalom. Ali, imamo i nemogućnost naplate troškova u univerzalnoj poštanskoj službi, za koju još uvijek razgovaramo sa našim resornim ministarstvom kako da nađemo rješenje za pokrivanje troškova koji nisu nadoknađeni od 2012. godine“, rekla je Kadriu.

U vezi sa izvještajem eksterne revizije finansijskih izvještaja, razmatrane su i preporuke i nalazi eksternog revizora, koji su upućeni rukovodstvu na ispravke. Osim pitanja imovine za koje postoji politički problem, menadžment je ispunio skoro sve nalaze i preporuke.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button