RegionVijesti

Svjedok na suđenju u Zagrebu za ratne zločine: Vučić nam je govorio koga će ubiti, a koga zaklati

Na Županijskom sudu u Zagrebu u toku je suđenje Dušanu Joviću, Mili Paspalju, Vladi Ćupoviću i Marku Vrcelju.

Njima se zbog ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima počinjenim 1991. na širem području Gline sudi u odsutnosti. Ova vijest bila bi samo jedna u nizu iz pravosudnih institucija da jedan od svjedoka, kako piše vecernji.hr, nije naveo direktnu umiješanost u ratne zločine aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon što su me zarobili, odveli su me u kasarnu i ispitivali. Optužili su me da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio Mile Paspalj i on me lično tukao. Dok me je tukao govorio je da je to zato što sam rušio kuće Srba, o čemu nisam imao pojma.

Uhapšen sam kao civil. No, Paspalj nije bio sam dok su nas tukli. Bilo ih je više pa se sjećam kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me posljednjeg zaklati. Tako je rekao – kazao je Kosta P.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Hayat / Večernji

Više iz rubrike

Back to top button