SvijetVijesti

Albanska, hrvatska i bošnjačka zajednica u Njujorku organizuju protest protiv Srbije

Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom zajednicom organizovat će protest 28. oktobra u 12 časova ispred konzulata Srbije u Njujorku, prenosi Reporteri.

Portal se poziva na saopštenje, u kome se navodi da se protest odnosi na “podizanje glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji”.

Dragi sunarodnici, moramo da izađemo u što većem broju ispred Konzulata Srbije, da dignemo glas pred svijetom, objavljujući i osuđujući zločine i državu koja podržava i rehabilituje ratne zločince. Mi, kao albansko-američka zajednica, nećemo ćutati, ali ćemo podići glas za one koje je ova zločinačka država ubila, silovala i masakrirala”, piše u saopštenju.

Albansko-američka zajednica kaže da zvanični Beograd “danas sa fašističkim mentalitetom spava na masovnim grobnicama širom Srbije”.

Naše je pravo i nacionalna obaveza da tražimo pravdu pred svijetom za prolivenu krv, za nevine žrtve zločina fašističke Srbije”, zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima na Kosovu i šire zapratite našu facebook stranicu KosovoPress OVDJE

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Povezani Članci

Back to top button
error: Sadržaj je zaštićen!