KosovoVijesti

Swiss Telecom otvara nova radna mjesta na Kosovu

Očekuje se da će švajcarska telekomunikaciona kompanija Swisscom sledećeg proljeća otvoriti 45 radnih mjesta na Kosovu.

Ako korisnici Swisscom-a, Swiss Telecom, budu imali bilo kakvih problema u budućnosti, oni će se povezati na pozivni centar na Kosovu. Ovo prenose švajcarski mediji. Velika švajcarska telekomunikaciona kompanija, koja je delimično u državnom vlasništvu, otvoriće 45 radnih mjesta na Kosovu. Očekuje se da će to postati stvarnost na proljeće sljedeće godine.

Portparol Swisscoma potvrdio je da će probni projekat početi na Kosovu u proljeće 2022. Do sada je ovaj posao obavljala partnerska firma Swisscom-a u Švajcarskoj, ubuduće će to raditi kompanija na Kosovu. Uprkos premještanju radnih mjesta, kvalitet usluga Swisscom-a će biti održan na Kosovu, garantuje Swisscom. Svih 45 kosovskih radnika koji će raditi za Swisscom moraju da govore njemački. Nakon faze testiranja koja će trajati do kraja 2022. godine, biće odlučeno da li će projekat biti stalan na Kosovu.

Osim sindikata, otvaranju 45 radnih mjesta na Kosovu nisu se radovali poslanici u švajcarskom parlamentu u Bernu.

“Državna kompanija ima neke obaveze prema Švicarskoj”, rekao je poslanik Martin Candinas iz stranke Mitte.

„Ako Swisscom pronađe odgovarajuće radnike na Kosovu, onda bi ih takođe našao na švajcarskim teritorijama kao što su Surselva, Oberwallis ili Toggenburg.“

Drugi poslanik, Michael Töngi iz Stranke zelenih, rekao je da će 25. oktobra komisija za telekomunikacije raspravljati o strateškim ciljevima Swisscoma i pitati čelnike ove kompanije šta misle o izmještanju radnih mjesta.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
tvprizreni.net

Više iz rubrike

Back to top button