KosovoVijesti

Ibrahimi: Policijski čas od ponoći do pet ujutru, rad ugostiteljskih objekata do 23:00

Antikovid mjere uvedene na Kosovu 27. septembra ostaju i dalje na snazi, a predstavnici Asocijacije kosovskih opština kažu da će policijski čas biti skraćen, dok će rad ugostiteljskih objekata biti produžen, prenosi Koha.

Direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi kaže da bi kretanje bilo ograničeno od ponoći do pet sati ujutro, a rad ugostiteljskih objekata produžen do 23 časa, te da se o tome razgovaralo na današnjem sastanku sa v.d. ministra zdravlja Dafinom Gexha-Bunjaku. 

Naveo je da je sastanak imao više informativni karakter i da su učestvovala samo dva gradonačelnika jer, prema njegovim rečima, nije najavljen na vrijeme.

On je dodao da su opštine predložile da se ukine policijski čas i obavezno nošenje maski na otvorenom, ali da to nije odobrilo Ministarstvo zdravlja.

Sastanak je bio informativan, a ne koordinacioni. Učestvovali su samo gradonačelnici Mamuše i Suve Reke. Policijski čas će biti od ponoći do pet sati ujutro, dok će rad ugostiteljskih objekata biti produžen do 23 sata, naveo je Ibrahimi.

Očekuje se da će ove mjere biti odobrene na narednoj sjednici Vlade.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button