RukometSport

Navijači Borca sramotnim skandiranjem vrijeđali rukometaše kluba s Kosova

Rukometaši Borca pobijedili su u prvoj utakmici drugog kola Evropa kupa ekipu Bese Famgasa s Kosova rezultatom 28:25, a meč su svojim sramotnim izdanjem obilježili i domaći navijači Lešinari.

Naime, gostujući klub bio je ogorčeni ponašanjem navijača u Banjoj Luci, a uz saopštenje su priložili i video na kojem se može vidjeti sramotno skandiranje.

“Za razliku od prošlog puta, sada je prijem domaćina bio na nivou. Međutim, čim je počela utakmica, počelo je i nacionalističko i rasističko skandiranje domaćih navijača, što je za slovačkog delegata i sudije bilo iznenađujuće”, istakli su iz kosovskog kluba.

“Kosovo je Srbija”, “Ubij, ubij, ubij šiptara”, “Kosovo je srce Srbije”, “Ubij Hrvata da šiptar nema brata”, “Ubij, zakolji, da šiptar ne postoji”, samo su neka od skandiranja koja je zapazio gostujući tim.

“Cijela dvorana vrijeđala nas je od prve minute do kraja, ali su momci pokazali sjajnu partiju koja daje nadu da ćemo u revanšu doći do narednog kruga. ‘Trešnja na torti’ bili su igrači Borca, koji su se pridružili nacionalističkim skandiranjima nakon utakmice. Vidimo se u nedjelju”, poručili su iz kosovskog kluba.

Revanš između Bese i Borca igra se u nedjelju u 18 sati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button