RegionVijesti

ESKALACIJA: Vučić optužuje NATO za ranjavanje Sofronijevića i ubistvo Olivera Ivanovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vuičić. U jednoj TV emisiji optužio je NATO da je “povrijedio Srbe Sofronijeve”, odnosno kriv za ubistvo Olivera Ivanovića.

Govoreći o antikorupcijskim akcijama agencija za provođenje zakona, kojima su se srpske kriminalne strukture protivile njegovoj upotrebi, Vučić je rekao da je „ispaljeno više od 100 metaka. Pronašli smo 78 metaka kalibra 5,56 “.

Uznemiren ovim, predsjednik Srbije priznao je da zna kakvo oružje Srbi posjeduju u sjevernim opštinama.

“Mi nemamo takve puške – barem Srbi na Kosovu nemaju!”, Rekao je on.

Otišao je i dalje rekavši da je s takvim kalibrom koji je korišten u srijedu ubijen i Oliver Ivanović, za kojeg su on i srpske sigurnosne strukture optuženi za poticanje na ubistvo.

“Sada proizvodimo municiju kalibra 5,65. Ali sve patrone su 5.56. Inače, Oliver Ivanovi është je ubijen 5.56, znate to. “Imajte na umu da su započeli antikorupcijsku akciju”, upucao je Vučić.

Vučić je kasnije dodao da je kalibar kojim je ranjen Sofronijević i ubijen Oliver Ivanović, 5.56, odnosno onaj koji je koristio NATO, prema njegovim riječima.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button