KosovoVijesti

CIK zatražio ukidanje policijskog časa tokom vikenda zbog izbora

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi izjavio je da je Centralna izborna komisija (CIK) od vlade zatražio ukidanje policijskog časa u subotu i nedjelju i izrazio nadu da će zahtjev biti odobren, piše Ekonomia Online.

“Tokom procesa glasanja biće angažovano oko 15.000 članova biračkih odbora i oko 25.000 posmatrača na biračkim mejstima. Kako bi se omogućilo obavljanje službenih dužnosti, CIK je zatražio od Vlade Kosova da obustavi ograničenje kretanja za sve građane Kosova 16. i 17. oktobra”, rekao je Elezi.

Dodao je da su na posljednjem sastanku članovi CIK-a jednoglasno izrazili uvjerenje da će ukidanje ograničenja kretanja tokom vikenda stvoriti pozitivnu atmosferu za građane Kosova i istakao da bi ukidanje policijskog časa omogućilo da izborna tijela i poslije 22 časa ostanu na biračkim mjestima i obave svoje službene dužnosti.

“Angažovano je više hiljada ljudi koji će imati aktivnu ulogu u izbornom procesu, većina njih će biti na biračkim mjestima i pratiti proces prebrojavanja glasačkih listića koji može da potraje duže od početka mjere ograničenja kretanja“, pojasnio je Elezi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button