Sport

Novi Pazar istupio iz rukometne lige Srbije zbog nacionalističkih uvreda

Rukometni klub Novi Pazar je istupio iz Superlige Srbije nakon incidenta na meču četvrtog kola.

Na meču koji je odigran 10. oktobra u Beogradu navijači Crvene zvezde su skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a tokom utakmice na tribini su istaknuti i uvredljivi transparenti na račun gostiju iz Novog Pazara uz brojna vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Na jednom od transparenata je stajao natpis “Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvek ćemo se boriti”.

S obzirom na to da ovo nije bio prvi slučaj vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, Upravni odbor Novog Pazara je na današnjoj sjednici jednoglasno donio odluku o istupanju iz lige.

“Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je historija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, rekao je član Upravnog odbora kluba Husein Memić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Info KS

Više iz rubrike

Back to top button