KosovoVijesti

Specijalci u Sjevernoj Mitrovici, bacane šok bombe i kamenice

U Sjevernoj Mitrovici, u rejonu kod Tehničke škole, ovog jutra je izvedena akcija Policije Kosova u vezi sa švercom, sa njihovim dolaskom okupljena je i veća grupa građana koji su protestovali, a potom je i usledio sukob nakon dolaska specijalnih jedinica policije.

Pripadnici Policije Kosova ušli su ovog jutra u jednu od apoteka u Sjevernoj Mitrovici dok je potom saobraćaj na raskrsnici kod Tehničke škole, tj. u blizini ove apoteke, blokiran kamionima. prenosi portal Kossev.

Okupili su se građani koji su negodovali. Uzvikivali su “uuuaa”, kao i “Srbija”.

Situacija je ubrzo eskalirala kada su se ka ovoj lokaciji krenuli da se približavaju Specijalne jedinice iz pravca Južne Mitrovice.

Četiri oklopna vozila specijalne jedinice ušla su ovog jutra u Sjevernu Mitrovice i kroz Bošnjačku mahalu uputili se ka Tehničkoj školi. Ubrzo zatim više stotina građana uputilo se ka njima.

Građani su bacali kamenice, dok su policajci iz oklopnih vozila uzvraćali šok bombama.

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini, dok su Specijalci pokušavaju da dopru do Tehničke škole.

Nakon više od 10 minuta aktivnog sukoba građana i specijalaca, policijske jedinice su se povukle niže ka Južnoj Mitrovici. Građani su ih ispraćali kamenicama, a usledio je i nelet šok bombi od strane specijalaca na građana.

I nakon povlačenja specijalaca građani su i dalje ostali na ovoj lokaciji, gdje se nalaze i sada. Situacija je mirna.

Policija Kosova potvrdila je u međuvremenu da je ovog jutra sprovodila akciju protiv šverca širom Kosova.

Akcija je započela u ranim jutarnjim satima u više rejona na Kosovu – Prištini, Peći, Južnoj i Sjevernoj Mitrovici, potvrdila je Policija Kosova.

Precizirali su da su pretresi sprovedeni na različitim lokacijama kao što su stanovi, poslovne prostorije, magacini itd.

U akciji su pored više jedinica Policije Kosova učestvovale i jedinice Carine Kosova, a zaplenjena je roba koja će se koristiti kao dokaz u daljem postupku.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
KoSSev

Više iz rubrike

Back to top button