KosovoVijesti

Policija Kosova: Preduzeli smo mjere koristeći neophodna pravna sredstva

Policija Kosova se oglasila saopštenjem u kojem navodi policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peć, Mitrovice Jug i Mitrovice Sjever”.

“Dok u svim regionima je policijska operacija sprovedena bez problema u dijelu Mitrovice Sjever, kriminalne grupe na organizovani način su se okupili, blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnosti”, stoji u saopštenju.

Kako se ističe, “pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnom ugrožavanjem službenika, blokade puteva, upotrebe gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Policije Kosova, prinuđena je bila da preduzme policijske mjere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbjednosti nad službenicima uključenim u operaciju, gradjanima na tom području je stvorena mogućnost slobodnog kretanja”.

“Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika, do sada je prijavljeno da su šest policijskih službenika pretrpeli tjelesne povrede, od čega pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske nacionalnosti. Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umješanih u napad na policijske službenike je povređena”, stoji u saopštenju Policije Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button